Belföld

Rendszeresen fajtalankodott a három féltestvérével egy borsodi kamasz

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 16 éves fiatalkorú férfi ellen háromrendbeli szexuális erőszak miatt. A kamasz egy borsodi kistelepülésen együtt élt az anyjával, annak élettársával és az élettársi kapcsolatból született tizenkettedik életévüket be nem töltött féltestvéreivel.

Tavaly nyáron és kora ősszel több alkalommal is szexuális cselekményekre kényszerítette a két kisfiút és kislányt, amikor a felnőtt családtagok nem láthatták.

A gyerekeket minden egyes eset után megfenyegette, hogyha bárkinek is beszélnek a történtekről, akkor baltával szétvágja a fejüket, agyonveri őket, illetve vallásos neveltetésükre is utalva, gyakran azt a kifejezést használta, hogy „az ördög elviszi őket”.

A gyerekek nagyon féltek a fiútól, ezért sem szüleiknek, sem a nagyszülőnek nem mertek szólni, míg tavaly szeptember közepén az egyik ilyen szexuális erőszak után mindhárom gyermek elmondta a nagyanyjuknak, hogy mit tett velük a féltestvérük. Miután a fiú megtudta, hogy a gyermekek feltárták a hozzátartozónak, hogy mit kellett átélniük, elmenekült a háztól.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő kamasszal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától és tevékenységtől, amely során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását vagy gyógykezelését végezné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik