Belföld

A TEK nagy erőkkel vonult az osztrák határra még az éjszaka

A bécsi terrortámadás közelsége okán kérdéseket küldtünk a Belügyminisztériumnak, hogy a magyar hatóságok, rendvédelmi szervek reagáltak-e már a helyzetre. Választ a TEK-től kaptunk:

A 2020. november 2-i bécsi terrortámadást követően a TEK azonnal felvette a kapcsolatot az osztrák biztonsági szervekkel. Figyelemmel az elkövetés jellegére Hajdu János r. vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója nagy létszámú műveleti erőt rendelt az esetlegesen menekülési irányként számításba vehető osztrák határszakaszra

– írták válaszukban.

Nyugat-magyarországi olvasóink közül többen jelezték, hogy az éjszaka folyamán több megkülönböztető jelzéssel közlekedő autót, konvojt is láttak. Ezt magyarázza, hogy a TEK-es egységek az éjszaka folyamán már elindultak, hogy gyorsan a helyszínre érkezzenek. A műveleti egységek páncélos támogatást is kaptak a TEK válasza szerint.

Mint írták, a TEK kettős feladatot lát el ilyen esetekben:

A megerősítő intézkedések célja – az osztrák partnerszolgálattal és hatóságokkal való folyamatos kapcsolattartás mellett – egyrészt az elkövető(k) feltartóztatására való felkészülés, illetve a határon keresztül történő esetleges üldözés során aktív segítségnyújtás, másrészt szükségszerűen, kérésre nemzetközi támogatás biztosítása

– írták, hozzátéve, hogy az osztrák biztonsági szervekkel, az EKO Cobra különleges egységgel a kapcsolattartás folyamatos.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik