Belföld

Tojással dobálták a gyalogosokat a vicces kedvű fiatalok, egy férfi lövéssel válaszolt

Csoportosan elkövetett garázdaság és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség négy nógrádi fiatallal szemben, akik tojásokat vásároltak azért, hogy autóból a járókelőket megdobálják.

A három felnőtt és egy fiatalkorú tojásokat vett a bevásárlóközpontban, hogy megdobálja a járókelőket a kocsiból. Tavaly október vége és november közepe között legalább négyszer Salgótarján városközpontjából elindulva – 20-30 tojással felszerelkezve – a mozgó járműből több járókelőt is megdobáltak.

November 17-én a tojásvásárlást követően Mátraszelére mentek, ahol egy véletlenszerűen kiválasztott ház előtt megállva az egyikük bekiabált, mire az ott lakó férfi kijött, akit ekkor egyikük egy tojással célba vett, de a falat találta el. A férfi a dobálózástól megijedve gázpisztolyával a levegőbe lőtt, így a fiatalok elmenekültek a helyszínről. Útközben azonban meggondolták magukat, visszafordultak majd bosszúból egy kővel betörték a ház ablakát.

Még ugyanezen a napon több településen is áthajtva házakat és gyalogosan közlekedőket dobáltak meg tojásokkal. Egyik alkalommal pedig a Mátraszele és Kazár közötti útszakaszon közlekedő kerékpárost egy ismeretlen tárggyal egyikük hátba dobta, míg a következő napon társával az ablakon kinyúlva meglökte őt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben pártfogó felügyelet elrendelése mellett próbára bocsátást, egyik felnőtt társával szemben közérdekű munka kiszabását, míg a közlekedési bűncselekményt is megvalósító fiatalokkal szemben felfüggesztett börtönt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik