Belföld

Öt évet kapott a két ember halálát okozó drogos sofőr

Öt év börtönre és nyolc év vezetéstől eltiltásra ítélte halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt a Győri Járásbíróság azt a visszaeső férfit, aki tavaly februárban két ember halálát okozta az M1-es autópályán.

A 28 éves férfi amfetamint és metamfetamint is fogyasztott a baleset előtt, majd az M1-es autópályán közlekedett Hegyeshalom felé óránkénti 125-135 kilométeres sebességgel. A 110-es kilométer közelében utolért egy lassabban haladó kisteherautót, de figyelmetlensége miatt nem lassított, hanem balra kormányzással próbálta elkerülni az ütközést, de az autó jobb eleje nekiütközött a kisteherautó bal hátsó részének.

A kisteherautó emiatt a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd az oldalára borulva megállt. A férfi által vezetett autó többször nekiütközött a jobb oldali szalagkorlátnak, majd a bal oldalinak is, és a belső sávban állt meg. A drogos sofőr autójában utazó két utas a helyszínen meghalt, a kisteherautó vezetője és a vétkes sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfit korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt három év szabadságvesztésre ítélték és öt évre eltiltották a vezetésétől. Szabadulása után a férfi járművezetési utánképzési kötelezettségének nem tett eleget, és a baleset előtt három, utána pedig két alkalommal is eljártak vele szemben a rendőrök eltiltás hatálya alatti vezetés és engedély nélküli vezetés miatt.

A Győri Járásbíróság ítélete nem jogerős, az elkövető és védője enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosításért fellebbezett, valamint indítványozta a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: Összetört személygépkocsi, miután kisteherautóval ütközött Győr közelében, az M1-es autópálya 110-es kilométerénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon 2019. február 10-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik