Belföld

Jakab Péter a krumplis büntetés kapcsán elvtársazta Kövér Lászlót, aki egyből reagált

Napirend előtti felszólalásában azt mondta Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a parlamentben, hogy a két héttel ezelőtti krumplis országgyűlési akciója miatt rá kiszabott 4,4 milliós forintos büntetéssel nem fogják őt elhallgattatni.

Büntethetnek milliókra, elvehetik az otthonomat, bezárhatnak a  börtönbe, tehetnek amit csak akarnak, de (..) addig nem nyugszom, amíg fel nem fogjuk szabadítani ezt az országot az önök álnemzeti, álkeresztény rendszere alól

– fogalmazott. Hozzátette: ez a rendszer semmit nem adott Magyarországnak a szegénységen és a megfélemlítésen túl.

A frakcióvezető Kövér Lászlót elvtársnak nevezve arról beszélt: a házelnök az igazság kimondásáért büntette meg október 23-án.

Balhé a Parlamentben: egy zsák krumplit vitt Orbánnak a Jobbik elnöke, fideszesek léptek közbe
Jakab Péter nagyon lendülettel indult a kormányfő felé, megállították.

Kövér mielőtt megadta a szót Orbán Balázsnak, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárának, arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy ne kiabáljanak, mert az azt jelenti, hogy „beugrottak annak a provokációnak, ami hétről hétre itt zajlik”.

Orbán Balázs államtitkár válaszában parlamenti szabotőrnek, politikai percembernek, szélsőséges provokatőrnek nevezte a jobbikos frakcióvezetőt, akit arra szólított fel, hogy viselkedjen, mert az Országgyűlés egy munkahely.

Próbáljon meg nem saját magával és a saját politikai túlélésével foglalkozni, hanem az  ország érdekével.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik