Belföld koronavírus

Ismét többen haltak meg egyetlen nap alatt, mint korábban bármikor

Az elmúlt 24 órában ismét annyian haltak meg koronavírus-fertőzés következtében, ahányan korábban még nem: 70 beteg hunyt el Magyarországon egy nap alatt. Így az elhunytak száma 1889 főre emelkedett, 20 476-an pedig már meggyógyultak.

A fertőzést 3581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki, ezzel 82 780 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 60 415 fő, a kevés elvégzett teszt miatt ez a szám egészen biztosan durva alulbecslés.

13 628 tesztet végeztek el, ez 26 százalékos találati arányt jelent, azaz minden negyedik teszt pozitív lett.

A WHO javaslata szerint 5 százalék alatt kell tartani a találati arányt, hogy kordában lehessen tartani a vírust. 12 százalék felett már kritikus helyzetről beszél a világszervezet.

4417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 313-an vannak lélegeztetőgépen. Ez azt jelenti, hogy tegnaphoz képest 212-vel több ember fekszik covid miatt kórházban, a lélegeztetettek száma héttel növekedett. Mindkét növekményt úgy érdemes értelmezni, hogy az elhunytak is nagy valószínűséggel kórházban, lélegeztetőgépen voltak korábban.

Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 32%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. A járvány pontos területi eloszlásáról azonban semmit nem tudni, továbbra is csak összesített számokat közölnek a hivatalos honlapon.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik