Belföld

Hideg és lehűlés jön jövő héten

Jellemzően felhős, kevésbé napsütéses idő várható a jövő héten: a hét elején még lehetnek 20 Celsius-fok közeli maximumok, de aztán fokozatosan hűl a levegő, hajnalonként pedig helyenként már mínuszok is lesznek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég, rövidebb napos időszakok inkább csak az ország délnyugati felében lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb szemerkélő eső vagy szitálás fordulhat elő.
  • Kedden a minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet többnyire 15-20 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, párás északkeleti vidékeken ennél hidegebb lesz.
  • Szerdán a Dunántúlon, késő délutántól az északkeleti országrészben is megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-11, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között várható.
  • Csütörtökön szórványosan előfordul kisebb eső, zápor. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet 3-10, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.
  • Péntek reggel és estétől többfelé lehetnek pára-, ködfoltok. A leghidegebb órákban általában mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken akár mínusz 4 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 7-12 fok között alakulnak.
  • Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-14 fok között alakul.
  • Vasárnap is többfelé lesz pára, köd. Helyenként szitálás is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik