Belföld

Pénzhamisítónak állt a kaposvári ámokfutó

Vádat emeltek a büntetett előéletű férfi ellen.

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat egy büntetett előéletű – továbbá közlekedési szabálysértés miatt két éven belül négyszer felelősségre vont – 37 éves férfi ellen. Először egy forgalmas kereszteződésben sértett szabályt, majd a járőrök jelzésére nem állt meg, ámokfutásba kezdett, miközben számos veszélyhelyzetet idézett elő.

A vádlottat legutóbb kábítószerrel visszaélés miatt 3 év 8 hónap börtönre ítélték. Érvényes jogosítvány nélkül vezett áprilisban.

A rendőrök elől menekülve egy kerékpárútra is felhajtott, majd egy piros jelzésnél a várakozó autósok elé került, és 90-100 km/órás sebességgel továbbhajtott. Lerázta a járőröket, majd utasával együtt kocsiját hátrahagyva gyalog elmenekült, de a kaposvári rendőrök még aznap előállították.

A vádlott  őrizetbe vétele után letartóztatásba, bűnügyi felügyeletbe került. A férfi nem sokáig tanúsított törvénytisztelő magatartást, néhány hete pénzhamisítás miatt tartóztatták le.

A Kaposvári Járási Ügyészség a visszaeső vádlott ellen börtönbüntetés, közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik