Belföld

Letartóztatták a pestszentlőrinci kettős gyilkost

A bíróság szerint szabadlábon megszökhetne, elrejtőzhetne, hiszen akár életfogytiglant is kaphat.

Letartóztatták az édesanyja és nevelőapja megölésével gyanúsított 40 éves férfit, aki hétfőn maga hívta a rendőrséget azzal, hogy megölte 68 éves édesanyját és annak 64 éves élettársát. A helyszínen elfogott P. Sándor gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön egy hónapra elrendelte a letartóztatását. Azt az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt kérte.

A bíróság azt írta, a férfi október 26-án éjjel késsel többször nyakon és mellkason szúrta áldozatait pestszentlőrinci lakásukban.

Ez, bizonyítottság esetén, több ember sérelmére elkövetett emberölés megállapítására lehet alkalmas, ami akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Figyelemmel a terhére rótt bűncselekmény jellegére, a kiszabható büntetés nagyságára, valamint arra, hogy bejelentett munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, vagy
elrejtőzne.

A gyanúsított büntetlen előéletű. Jelenleg nem áll rendelkezésre olyan adat, amely azt igazolná, hogy olyan betegségben szenved, amely miatt nem tudná kontrollálni magatartását, környezetére
esetlegesen veszélyt jelentene, ezért a bűnismétlés veszélyét a bíróság nem tudta megállapítani.

A fentiek miatt a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat a bíróság a letartóztatás elrendelésével látta biztosítottnak. A végzés nem végleges.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik