Belföld

Megskalpoltak egy kutyát Pusztaszabolcson

Emberi ésszel szinte felfoghatatlan állatkínzás történt a hétvégén Pusztaszabolcson. Az fmc.hu beszámolója szerint valaki nyakon szúrta, és szabályosan lenyúzta egy foxi-keverék fejének a hátsó részéről a bőrt. A kegyetlenül megkínzott kutyát Budapestre szállították állatorvoshoz.

A Fema Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület vezetője szerint a következő egy-két nap kritikus lehet a megkínzott eb számára, de az már egy jó jel, hogy egyáltalán túlélte az éjszakát.

Amikor megtalálták, a saját lábán járt, de alig volt vérkeringése, ki volt hűlve és sokkos állapotban volt

– nyilatkozta a lapnak Turczer Edina, hozzátéve, a kutya rettenetesen elhanyagolt volt és fogalma sem volt arról, hogy mi történik vele.

A kutyában nem volt chip, és a nyakörvén sem volt semmi, ami segítene a gazdája azonosítását. Az állatvéső szerint, ha fel is ismerik a szomszédok vagy a tettes hozzátartozói a kutyát, mélyen hallgatni fognak a történtekről, mert valószínűleg félnek attól, aki ezt elkövette, és nem akarnak bajba kerülni. A Fema videót is posztolt a szörnyűségről, de csak azok a felnőttek nézzék meg, akiknek tényleg erősek az idegei.

Kiemelt kép: Fema Állatmentők / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik