Belföld

Vádat emeltek a púderrel és kristállyal kereskedő kecskeméti drogbanda tagjai ellen

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a négy férfival és egy nővel szemben, akik „púder” és „kristály” fantázianevű, por állagú új pszichoaktív anyaggal kereskedtek. Előfordult, hogy az egyik díler nem csak pénzzel, hanem kocsival vagy arany ékszerrel fizetett a beszállítónak.

Egy tiszavárkonyi férfi a tavaly október végi elfogásáig, több mint egy éven keresztül „púder” és „kristály” fantázianevű, etil heptedront és etil-hexedront tartalmazó új pszichoaktív anyagot értékesített 1.600,- Ft/gramm áron a kecskeméti társának. Az anyagi haszon érdekében megvásárolt por elszállításában és továbbértékesítésében a kecskeméti díler volt élettársa is közreműködött. A nő a ruhájába rejtve segített a por elhozatalában, továbbá alkalmanként a vevőket is ő szolgálta ki.

Az így megvásárolt, majd műanyag tasakokba csomagolt port Kecskeméten 2.500-3.000,- Ft/gramm áron értékesítették tovább. Egy alkalommal a kecskeméti kereskedő egy autót adott el beszállítójának, a tiszavárkonyi férfinak, akivel annak vételárát részben „púder” átadásával számolták el.

A kecskeméti viszonteladó egy másik alkalommal a megvásárolt 600 ezer forint értékű fehér port az aranyláncával fizette ki a beszállítónak, aki ez alkalommal ajándékul egy cigarettás dobozban amfetamin tartalmú, sárgásfehér színű port is adott neki.

A beszállító egy másik kecskeméti dílernek is eladott 770 ezerért fehér port, aki azt tovább akarta értékesíteni. Ebben azonban a Jászkarajenőn végrehajtott rendőri ellenőrzés megakadályozta. A kecskeméti rendőrök összehangolt akció keretében a társaság három tagját őrizetbe vették és a kutatások során előkerült új pszichoaktív anyagokat, valamint kábítószert lefoglalták.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakat új pszichoaktív anyaggal kereskedéssel ezen felül hármójukat kábítószer birtoklással is vádolja és ezért valamennyiükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik