Belföld

Közel két éven át fajtalankodott a saját gyerekével egy férfi a láthatások alatt

Fenntartotta a Kecskeméti Törvényszék annak a szexuális erőszakkal és gyermekpornográfiával vádolt Bács megyei férfinak a letartóztatását,, aki két éven át fajtalankodott a kisgyermekével a láthatások alatt. A végzés ellen a férfi és a védője is fellebbezett.

A Bács megyei férfi a vád szerint 2017 novemberétől 2019 nyaráig a kiskorú gyermeke sérelmére szexuális cselekményeket követett el, volt arra is eset, hogy a magatartásáról felvételeket készített, amikor a gyermeke láthatáson nála tartózkodott.

A férfit tavaly szeptemberben vette őrizetbe a nyomozó hatóság és ezt követően a letartóztatását elrendelték, amelyet az arra jogosult bíróságok fenntartottak. A vádemelést követően a Kecskeméti Törvényszék, figyelemmel a bűncselekmény tárgyi súlyára – amelynek a büntetési tétele 5 évtől 25 évig szabadságvesztés – a letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta.

A védő a vádlott büntetlen előéletére hivatkozva fellebbezett a határozat ellen. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint azonban a bűncselekmény tárgyi súlya miatt a szökés és elrejtőzés veszélye fennáll, ezért a végzés helyben hagyására tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik