Belföld

Életfogytiglant kértek a beteg élettársát módszeresen halálra kínzó nagykereki férfira

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség arra minősített emberöléssel vádolt 57 éves férfira, aki módszeresen halálra verte a közel húsz évvel fiatalabb párját Nagykerekiben.

Az elvált férfi hosszú évek óta egyedül élt  egy helyi családi házban, és sem a közeli hozzátartozóival, sem pedig a szomszédaival nem tartotta a kapcsolatot. Tavaly ismerkedett meg a 38 éves egyedülálló nővel, aki rövid idő után hozzá is költözött.

Az alacsony termetű, vékony testalkatú, gyenge fizikumú nő pszichés betegséggel küzdött, amiről a férfi is tudott. A férfi gyakorlatilag semmibe vette a nőt és az erőszakos, öntörvényű, saját érdekeit és szabályait előtérbe helyező életmódja rövid időn belül meghatározóvá vált kapcsolatukban. A férfi a kívülállók  számára is jól érzékelhetően folyamatos kontroll alatt tartotta az asszonyt. Olyannyira, hogy egyedül alig közlekedhetett a településen.

Év elejétől még agresszívabbá vált a férfi, rendszeresen és durván puszta kézzel verte a nőt. Február 18. és február 20. között puszta kézzel, és egy szúró eszközzel olyan durván bántalmazta az asszonyt, hogy 45 különböző sérülés keletkezett a teste különböző pontjain. Az asszony fején okozott sérülések jelentős mennyiségű és hosszú idejű vérzéssel jártak. A nő a férfi kitartó és durva bántalmazásába halt bele. Úgy tudjuk, hogy a férfi nem ismerte be a bűnösségét a kihallgatásai során.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, állapotánál fogva védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival szemben, azzal, hogy ítéljék életfogytig tartó fegyházra, és tiltsák el a közügyektől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik