Belföld

Egy szemtanú szerint dudaszóval kergették és közben filmezték a Miskolcon felbukkant medvét

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban. A Blikknek megszólalt az egyik szemtanú, a 64 éves Bukor István, aki éppen a birsalmát szedte lyukóvölgyi hétvégi háza kertjében, amikor meghallotta a medve hangját:

Amikor a sarokra értem, egyszer csak egy borzalmas, rettenetesen ijesztő üvöltést hallottam. Egy közeli, gondozatlan szederbokor mögül jött a hátborzongató hang, azonnal tudtam, hogy nem maradhatok, mert veszélyben az életem. Nem volt kérdés számomra, hogy egy medve ordított rám. Féltettem az életemet, rohantam az autóm felé, bepattantam a kocsiba, majd gyorsan gázt adtam. Egy kicsit már eltávolodtam, amikor mertem hívni a segélyhívót

— nyilatkozta a lapnak.

A lap szerint ugyanezt a medvét láthatta a 19 éves egyetemista, Somody Máté is, aki vasárnap éjjel fél egykor látta, hogy az utca túloldalán elszalad a medve, amit egy dudáló autó kergetett, és közben filmezték az esetet a kocsiból. Somody telefonjával filmezte le a történteket és ő is értesítette a hatóságokat.

A Bükki Nemzeti Park szakreferense szerint a medve – főleg a tél közeledtével – a nyugalmat, az erdőt keresi, valószínűleg szeretne visszatérni az otthonába, hiszen nem a városi élet a természetes élőhelye. Amennyiben a szakemberek megtalálják az eltévedt, élelem után járó, kóborló állatot, megpróbálják az erdőbe visszaterelni.

Kiemelt képünk illusztráció. Barna medve a Miskolci Állatkertben 2020. június 1-jén. Fotó: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik