Belföld

Egy 27 éves, négygyermekes apa is belehalt a „bikába”

Sajnálattal közlöm, hogy településünkön is megjelent a bika elnevezésű dizájnerdrog, amely sajnos egy 27 éves, 4 gyermekes bükkszentmártoni édesapa életébe került

– tudatta Facebookon Liktor Róbert, Bükkszentmárton polgármestere.

A Heves megyei község vezetője azt is leírta, hogy a bélapátfalvai rendőrőrs munkatársai elfogták a terjesztéssel alaposan gyanúsítható férfit, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A vegytani neve miatt bikának keresztelt anyag május végén tűnt fel Magyarországon. Szeptember elejéig már közel két tucat haláleset volt köthető ehhez a szerhez. Egy esetben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt is nyomoz a rendőrség Tolna megyében: egy dílert kaptak el, aki olyannak adott el bikát, aki később belehalt a fogyasztásába.

A dizájnerdrogokat főleg a legszegényebbek fogyasztják. Szakemberek szerint sokkal inkább társadalmi válság tünete a helyzet, mintsem kábítószer-probléma. A dizájner helyzetről nemrég videót is készítettünk.

Ez nem drog, hanem méreg
Hiába tűzték ki célul 2020-ra a drogmentes Magyarországot, egyre veszélyesebb szereket tolnak magukba egyre többen és egyre fiatalabban. A dizájner drogok akár csigaölőszerből, patkányméregből is készülhetnek, de sokakat ez egyáltalán nem érdekel, mert mint mondják, ez az egyetlen menekülési lehetőségük a valóság elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik