Belföld

Felbujtással gyanúsították meg a szombathelyi trafikrabló barátnőjét

Felbujtóként elkövetett fegyveres rablással gyanúsították meg annak a középkorú férfinak a barátnőjét, aki májusban kirabolt egy dohányboltot Szombathelyen.

A gyanú szerint a nő volt az aki rávette a férfit arra, hogy rabolja ki a trafikot. Elvitte a társát a helyszínre,  majd bement az üzletbe vásárolni, hogy feltérképezze a terepet. Ezt követően a nő visszament a kocsihoz és átadott egy airsoft típusú fegyvert a társának. A férfi bement a boltba, ahol ekkor nem volt rajta kívül vásárló, és kért az eladótól egy doboz cigarettát.

A férfi eltette a cigarettát, majd elővette az airsoft fegyvert, ráfogta az eladóra és a bevételt követelte. A rémült eladó kitett a pultra 110 ezer forintot, amit a férfi eltett, majd távozott az üzletből. A nő és a férfi később elfelezték a zsákmányt a férfi lakóhelyén.

A Szombathelyi Járási Ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a nő letartóztatását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a nőt.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik