Belföld

Százmilliónyi kokainfogás Röszkén, bukott az egész nemzetközi bűnszervezet

Hamarosan vádat emelhetnek az ellen a 27 éves észak-macedón férfi ellen, akinél százmillió forintnyi kokaint találtak tavaly december elején. A férfi barátnőjével és annak édesanyjával jelentkezett kilépésre Magyarországról Röszke autópálya határátkelőhelyen, amikor a kiléptetést végző rendőr kérdéseire az autó tulajdonosa idegesen és zavartan válaszolt. Ezért fokozott ellenőrzésre félreállították a járművet.

A kocsi jobb első kereke felett a karosszérián a rendőrök átalakítás jeleit találták, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek segítségével a kérdéses elemet megbontották, ami alatt egy zsugorfóliázott – fehér port tartalmazó – csomagot találtak. Az első kerekek feletti rejtekhelyeken további négy úgynevezett téglát találtak, összesen öt kiló porral. A szakértők megállapítása szerint a jelentős mennyiségű kokain feketepiaci értéke körülbelül százmillió forint.

Az autóban utasként tartózkodó barátnőt, valamint a kocsit vezető édesanyját tanúként hallgatták ki. A jármű tulajdonosát, a 27 éves észak-macedón férfit elfogták, majd jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított egy észak-macedón bűnszervezet tagjaként, megbízás alapján szállított kokaint. A banda Nyugat-Európába heroint, visszafelé úton kokaint csempészett. Az észak-macedón rendőrséggel történt együttműködés eredményeként a helyi hatóságok Szerbiában, Ausztriában és Észak-Macedóniában elfogták a bűnszervezet több tagját, jelentős mennyiségű kábítószert lefoglaltak, és további tagok ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az ügyészség felé.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik