Belföld

Nem megy el két kormánypárti államtitkár Karácsony Gergely rendezvényére

Sem Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, sem Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés megalakulásának 30. évfordulójára rendezendő ünnepségen.

Az érintettek a főpolgármesternek címzett levelükben azt írták, megkapták a meghívót a rendezvényre, de azon nem lesznek jelen, mert Karácsony Gergely nem határolódott el Bíró László képviselőjelölttől, aki két évvel ezelőtt egy Facebook-kommentben Budapestet Judapestnek nevezte, amiért később bocsánatot kért.

Az Ön értékválságát is mutatja, hogy budapesti főpolgármesterként személyesen is kampányolt a vállalhatatlan jelölt mellett

– írta a két államtitkár a hétvégi időközi választás vesztes jelöltjére utalva.

Önnek az elsők között kellett volna elhatárolódnia az antiszemita baloldali jelölttől! Semmiképpen sem szabadott volna személyesen is kampányolnia érte!

– írták Karácsony Gergelynek. Hozzátették, hogy a kettős mércét nem tudják elfogadni, ezért nem vesznek részt a főpolgármester által szervezett ünnepségen.

Bíró László egyébként a Jobbik politikusa, de mivel a Jobbik adminisztratív okokból nem lehetett jelölőszervezet a vasárnapi választáson, a baloldali ellenzéki pártok színeiben indult, és kapott ki kis különbséggel a fideszes Koncz Zsófiától.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Földi Imre

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik