Belföld

Így menekültek a tévével a magukat vízóra-leolvasónak kiadó rablók

Idős ember sérelmére csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a két férfival és egy nővel szemben, akik májusban saját lakásában raboltak ki egy nyugdíjas kiskunhalasi asszonyt.

Az elkövetőknek nem volt állandó munkájuk és jövedelmük és a városban elkövetett lopásokból éltek. Vízóra-leolvasónak adták ki magukat és felkeresték az általuk jól ismert nyugdíjas nőt, hogy megszerezzék az értékeit. Tudták, hogy a gyenge fizikumú, mentális betegségben szenvedő asszony ellenállásának leküzdése érdekében nem kell majd jelentősebb erőt kifejteniük.

A lakásba lépve a fiatalabb férfi bement az asszonnyal a fürdőszobában lévő vízórát leolvasni, majd észrevétlenül kiment a helyiségből. A fürdőszobában maradt asszonyra ekkor az idősebb férfi rácsukta az ajtót azért, hogy zavartalanul tudjanak kutatni a lakásban. Amikor a nő mindezt észlelte, megindult a fürdőszoba kijárata felé és megpróbálta kinyitni az ajtót.

Ekkor azonban az idősebb elkövető felszólítására a fiatalabb társa a kilincsre ráfogva az ajtónak kívülről ellentartott, így erőszakkal megakadályozta, hogy az idős asszony kijöjjön a fürdőszobából. Ezalatt a másik két fiatal a rövid kutatás eredményeként magához vett egy 35 ezer forint értékű televíziókészüléket, majd mindannyian elfutottak a helyszínről. A kiskunhalasi rendőrök a rablókat másnap elfogták, a televíziót lefoglalták és visszaadták a gazdájának.

Az idősebb férfi és a nő több bringát is ellopott a városban, az értük kapott összeget közösen felélték. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a három rablóra.

 

Olvasói sztorik