Belföld

Súlyosabb büntetést kértek a párját sanyargató és összeégető kaposvári remetére

Súlyosabb büntetést kért a Kaposvári Járási Ügyészség arra a három és fél év börtönre ítélt kaposvári férfira, aki összeverte, megégette, majd sorsára hagyta a lemeztelenített párját.

A férfi két évvel ezelőtt ismerkedett meg a nővel. Miután kapcsolatuk komolyra fordult, a nő feladta az egyetemi tanulmányait, munkáját, és végleg a férfihoz költözött Kaposvár külterületére, egy félig földbe vájt, komfort nélküli helyiségbe.

A rendszeresen kábítószert fogyasztó férfi munkát nem vállalt, a nő spórolt pénzéből éltek tavaly májusig, amikor a férfi közölte a sértettel, hogy ő az ördög, akit addig fog ütni, amíg meg nem hal.

A nő kezeit megkötözte, összeverte őt, cigarettacsikket nyomott el a combján, majd hajnalban ruhátlanul kihúzta az épület elé, és újabb bántalmazás után sorsára hagyta. A lány napokig bujkált hiányos öltözetben a környező erdőkben, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és értesítette a rendőrséget. Az ügyészség személyi szabadság megsértése és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a férfi ellen. A bíróság végül 3 év 6 hónap börtönnel sújtotta pár nappal ezelőtt a férfit.A Kaposvári Járási Ügyészség a részben marasztaló ítélet ellen a váddal egyező minősítés megállapítása és a büntetés súlyosítása miatt fellebbezett.

Kiemelt kép: Somogy Megyei Főügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik