Belföld

Csontozókéssel szúrta hátba a lakótársát egy nagyatádi férfi

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal az 53 éves nagyatádi férfival szemben, aki egy vita során csontozókéssel hátba szúrta a lakótársát.

M. Károly hat évvel ezelőtt fogadta be nagyatádi otthonába az ismerősét. A két férfi rendszeresen italozott, ezért több alkalommal alakult ki közöttük tettlegességig fajuló szóváltás, ami alkalmanként rendőri intézkedést vont maga után. Az egyik májusi nap a bérlő az ismerőse lakásában italozott, és ott is töltötte az éjszakát, ezt a férfi nehezményezte. Miután a férfi visszament a tulaj házába, heves szóváltás alakult ki közöttük.

A vita hevében a bérlő pofon ütötte M. Károlyt majd elfordult tőle. Ekkor az ittas és feldúlt állapotban lévő férfi magához vett egy 15 cm pengehosszúságú csontozókést, és azzal hátba szúrta a lakótársát, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A mentőket a megkéselt férfi egyik ismerőse értesítette.

A férfi könnyű sérülésekkel megúszta az esetet, azonban az eszközként használt késre, a támadott testtájékra és a szúrás erejére tekintettel csak a véletlenen múlt, hogy a szúrás nem ért létfontosságú szervet. A nagyatádi rendőrök M. Károlyt még a támadás napján elfogták és őrizetbe vették, míg az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfira.

Kiemelt kép: Somogy Megyei Főügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik