Belföld

Hét év fegyházat kértek a bélapátfalvai nőt megerőszakoló férfiakra

Hét év fegyházbüntetést kért az Egri Járási Ügyészség arra a két letartóztatásban lévő férfira, akik egy évvel ezelőtt lemeztelenítettek, majd felváltva megerőszakoltak egy hazafelé tartó nőt Bélapátfalván.

A 23 éves férfi rokonlátogatóba érkezett Szlovákiából a Bükkszentmártonban lakó 36 éves nagybátyjához, a másik elkövetőhöz. A két férfi egész nap italozott, majd délután elhatározták, hogy átutaznak Bélapátfalvára, ahol a közelgő önkormányzati választások egy kampányrendezvényén akartak részt venni. A gyűlést követően a két rokon egy helyi sörözőbe vette be magát, mivel folytatni kívánták az ivást. Itt találkoztak össze záróra előtt a teraszon egyedül üldögélő középkorú nővel.

Amikor a vendéglő este kilenc körül bezárt, a magányos nő hazaindult, a férfiak pedig titokban követték őt. Egy útkereszteződéshez érve a férfiak futva beérték áldozatukat, akit megragadtak, felemeltek és a járási hivatal parkolója melletti füves részre cipeltek.

A közterületen félig lemeztelenítették a nőt, majd többször megütötték és megrúgták azért, hogy az ellenállását megtörjék. Végül mind a ketten erőszakkal közösültek vele, annak ellenére, hogy a nő tiltakozott, és közölte, hogy mindkettőjüket fel fogja jelenteni. Az idősebb férfi végül jobb belátásra tért, és miközben visszaadta az áldozat ruháit, azt tanácsolta neki, hogy meneküljön, mielőtt az unokaöccse tovább bántalmazná.

A megtámadott nő az őt ért bántalmazás következtében nem csak súlyos lelki, de testi sérüléseket is szenvedett. Az Egri Járási Ügyészség azonos alkalommal egymás cselekményéről tudva többek által elkövetett szexuális erőszakkal, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolja az elkövetőket. Az ügyészség hét év fegyházat kért rájuk arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik