Belföld

Mandiner: Orbán a Mazsihisz elnökét tartja felelősnek Bíró László ügyében

A Mazsihiszt és annak elnökét, Heisler Andrást tartja felelősnek Orbán Viktor azért, hogy az ellenzéki pártok a borsodi időközi választáson Bíró Lászlót támogatták, aki 2018-ban Budapestet judapestként emlegette, írja a Mandiner.

A lap úgy tudja, hogy a miniszterelnökben „megütközést keltett, hogy Heislerék az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánultak meg az ügyben”.

Szoros versenyben a Fidesz nyerte a borsodi időközi választást, marad a parlamenti kétharmad
Az első eredmények alapján még az ellenzéki jelölt vezetett, de a kormányoldal meg tudta őrizni a mandátumát.

A Mandiner augusztusban megkérdezte az üggyel kapcsolatban Heislert, aki akkor úgy fogalmazott: „minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond”.

A lap információi szerint azonban Orbán határozatlannak és gyengének tartja az egyszeri reakciót, illetve hiányolta, hogy nem szólította fel a Mazsihisz az ellenzéki pártokat arra, hogy ne támogassák Bírót.

A lap szerint a miniszterelnök környezete úgy vélekedik, hogy a szervezet „általánosító megfogalmazással igyekezett relativizálni Bíró kijelentéseit, megingathatja a Mazsihisz hitelességét a kérdésben”.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik