Belföld

Meghalt Tarnóczky Attila

Nagykanizsa első szabadon választott országgyűlési képviselője 75 éves korában hunyt el.

Tarnóczky Attila Nagykanizsa és körzete egyéni parlamenti képviselőjeként 1990 és 1994 között a Magyar Demokrata Fórum frakciójának volt a tagja, illetve az önkormányzati bizottság alelnöke, tudatta honlapján az Országgyűlés.

1945-ben Nagykanizsán született. Középiskolai tanulmányait is szülővárosában végezte, majd az ELTE kémia-fizika szakán diplomázott. 1971-2005-ig a Dr. Mező Ferenc Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában tanított. 1998-tól Nagykanizsa alpolgármesteri tisztségét töltötte be. Több cikluson át a megyei és a városi közgyűlésben tevékenykedett.

Kanizsán alapító tagja volt az MDF-nek, később az MDNP-ben politizált, utána Fidesz-tag lett, végül függetlenként fejezte be a politikai karrierjét. Bár több pártban is megfordult, korábban azt mondta, mindig nemzeti liberálisnak vallotta magát, nem ő alakult át, hanem a pártok, amelyekhez ideig-óráig tartozott.

Miután 2006-ban kiszállt a politikából, belevetette magát a városvédő munkába. Podmaniczky-díjas helytörténészként kutatta Nagykanizsa történetét, haláláig részt vett a város közéletében, az Éljen Városunk Egyesület elnökeként a város demokratikus fejlődésért dolgozott, írta a kanizsaújság.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik