Belföld

Márki-Zay: értéksemleges tény, hogy a Fideszben van a legtöbb homoszexuális

„A Fidesznél több meleg egyik pártban sincs” – ezt mondta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a borsodi időközi választás kampányában egy választónak, akivel vitába keveredett. Az eset a 444.hu vasárnap közölt videójának végén szerepelt, amit aztán hétfőn az atv.hu is megírt azzal, hogy Márki-Zay vállalhatatlan kijelentést tett.

Ez utóbbi cikkre válaszolt Facebook-oldalán Márki Zay, aki szerint az atv.hu annak „a nyilvánvaló és értéksemleges ténynek a kimondását minősíti vállalhatatlannak, hogy a legnagyobb hazai párt soraiban vannak legtöbben a homoszexuálisok”. Mint írja, ez természetes, de „az eddig előkerült ügyek” alapján a pedofilok is.

A kormánypárti politikusok erkölcsi színvonalát mi sem jellemzi jobban, mint hogy Soros-ösztöndíjasként sorosoznak, migránsbetelepítőként migránsokkal riogatnak, és pedofilbotrányaik és pornófelvételeik közepette a melegek ellen folytatnak gyűlöletkampányokat

– írta a polgármester. Márki-Zay odáig megy bejegyzésében egy washingtoni beszélgetőtársára hivatkozva, hogy „az egyik, azóta is hangosan buzizó kereszténydemokrata politikus hátsó fertályából egy alkalommal éppen egy általa személyesen ismert sebésznek kellett egy játékszert eltávolítania.” Nem világos, hogy ennek a legjobb esetben is harmadkézből származó információnak miért adott hitelt, de a polgármester a saját városában kinevezett tisztségviselők szexuális orientációjára is tett utalást, mondván

szerencsére a magyarok igenis toleránsak az eltérő szexuális orientációjú emberekkel, Vásárhelyen még a Fidesz által gyermekekkel kapcsolatos pozíciókra kinevezett melegeket sem kritizálta senki.

A bejegyzését mégis azzal zárta: olyan Magyarországot szeretne, ahol minden embert érdemei alapján fogadnak el, és ahol „a fideszes politikusok is szabadon, félelem nélkül felvállalhatják homoszexualitásukat”.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik