Belföld

Csomagtartóban akarta Horvátországba csempészni a párját egy nyaralni vágyó férfi

Felfüggesztett börtönre ítélte a Nagykanizsa Járásbíróság azt a nyaralni vágyó szlovák férfit, aki csomagtartóban akarta Horvátországba csempészni barátnőjét.

A 35 éves szlovák férfi és ugyancsak szlovák barátnője szeptember 30-án indult el horvátországi nyaralásra szlovákiai otthonából. Mindketten tudták, hogy a nőnek korábban elvesztek a személyes okmányai, azért csak a személyi adatairól szóló rendőrségi igazolással rendelkezett, ami határátlépésre nem jogosít.

A pár Rajkánál lépett Magyarország területére kocsival, majd Letenyénél akartak Horvátországba utazni. Az útlevél-ellenőrzés során azonban visszafordították őket a nő okmányainak hiánya miatt. Visszafordultak, de a legközelebbi autópálya-lehajtónál megálltak, hogy a nő a csomagtartóban elbújhasson.

A férfi az autóval ismét a letenyei autópálya-átkelőnél próbált Horvátországba jutni, az autó átvizsgálása során azonban az útlevélkezelő felfedezte a csomagtartóban elbújó nőt. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság akkori közlése szerint a nő egy szúnyoghálóval volt letakarva. A Nagykanizsai Járási Ügyészség embercsempészés miatt bíróság elé állította bíróság elé a férfit.

A Nagykanizsai Járásbíróság nyolc hónap börtönre ítélte a férfit, de a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette. A döntést a szlovák férfi, és az ügyész is elfogadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik