Belföld

Ezt mondta az áldozat párjának az ismerősét fél szemére megvakító férfi

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal férfival szemben, aki tavaly májusban agyba-főbe verte az ismerősét, majd betette a zuhany alá.

Az elkövető és későbbi áldozata egy esztergomi társasház udvarán beszélgetett, ennek során az elkövető minden előzmény nélkül megveréssel fenyegette az ismerősét. A férfi megkérte a fenyegetőző ismerősét hagyja őt békén, majd elindult a lépcsőn a szobája felé.

Az elkövető azonban utána ment, elkapta a ruhájánál fogva, és a lépcső aljában ököllel nekiesett. Miután a férfi abbahagyta a férfi bántalmazását, felhúzta őt a lépcsőn az emeleti fürdőszobába, és betette a zuhany alá, majd lelocsolta vízzel. Ezt követően betámogatta a férfit a lakásába, ahol az áldozat élettársának azt mondta, hogy a férfi elesett és így szerezte a sérüléseit.

Az agyba-főbe vert férfinek két hónap alatt gyógyuló többszörös arccsont törése, valamint súlyos szemsérülése keletkezett, a bal szemére megvakult. Értesüléseink szerint az elkövető tagadta a büntetőeljárás során, hogy összeverte a férfit.

Az ügyészség két év börtönt és két év közügyektől eltiltást kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik