Belföld

Fidesz: magabiztos győzelem, Jobbik: brutális ellenszél

A borsodi időközi választást a Fidesz jelöltje, Koncz Zsófia nyerte a szavazatok 50,8 százalékával. A DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd jelöltjeként induló Bíró László a szavazatszámlálás elején vezetett, de végül 45,9 százalékot szerzett.

Szoros versenyben a Fidesz nyerte a borsodi időközi választást, marad a parlamenti kétharmad
Az első eredmények alapján még az ellenzéki jelölt vezetett, de a kormányoldal meg tudta őrizni a mandátumát.

A végleges eredmény bejelentése után Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán gratulált Koncz Zsófiának, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként megnyerte a borsodi időközi országgyűlési választást vasárnap.

Édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk

– írta Orbán. Varga Judit igazságügyi miniszter „magabiztos” győzelemnek nevezte az eredményt, a KDNP pedig azt hangoztatta közleményében, hogy az ellenzéki összefogás sem volt elég a Fidesz legyőzőséhez.

Az ellenzéki Jobbik szerint viszont Bírónak a brutális ellenszélben is sikerült helytállni.

Krumpliszsákokkal, wc-papírral, pénzzel, megfélemlítéssel és aljas, hazug propagandával tudta csak a Fidesz mozgósítani a szavazókat. … Egy demokratikus országban ezt a választást az ellenzéki összefogásnak kellett volna megnyernie.

A Jobbik szerint az mindenesetre kiderült a választási eredményből, hogy az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája, 2022-ben csak így válthatják le az Orbán-kormányt.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik