Belföld

Napi több százezret kaszált egy új dizájnerdrogot áruló tápiószelei család

Egy rablási ügy mellékszálaként esett be a füles, hogy kristály fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedik egy Pest megye dél-keleti szektorában működő csapat. Ugyan nem vágott teljes egészében a profiljukba, de ha már őket találta meg az információ, a Rablási Alosztály detektívjei mentek benne tovább. Hónapokig tartó felderítő munkájuk alátámasztotta a gyanút, egyre-másra gyűltek a bizonyító erejű adatok. A meglepetésszerű bemutatkozást végül kedd délutánra időzítették, öt embert fogtak el négy településen.

A gyanú szerint a 48 éves V. Gyula és az 52 éves K. József egy 38 éves cibakházi férfitől szerezte be a kristályt, amelyet időnként saját vevőiknek adagonként, időnként nagyobb tételben egy tápiószelei családnak adtak tovább. A családfő irányításával aztán kiporciózva terjesztették tovább ügyfélkörüknek az új pszichoaktív anyagot. A bűnös tevékenység tetemes mennyiségű pénzt hozott a konyhára, akadt, aki 300 ezer forintot is kaszált egyetlen nap alatt.

A gyanúsítottak lakóhelyén 1,7 millió forintot, két személygépkocsit, 338 gramm szert, zálogjegyeket, mobiltelefonokat, az illegális szer használatához, adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le, de kerültek a bűnjelraktárba eredetileg kézkrémeket tartalmazó, mára azonban gyanús fehér porral töltött dobozkák is.

Négy embert őrizetbe vettek. Egyikük bűnügyi felügyeletének elrendelését, K. József, M. István és a főellátónak számító T. Imre letartóztatását kezdeményezték, ötödik társuk szabadlábon védekezhet. Mindnyájuk ellen bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik