Belföld

Lázár Ervint vették célkeresztbe a Meseország mindenkié című könyv kapcsán kormánypárti körökből

A napokban jelent meg hazánkban az első LMBTQ-érzékenyítésre szánt mesekönyv, Meseország mindenkié címmel. A megjelenést heves tiltakozások követték, több cikk foglalkozik vele, vitafórumokon tárgyalják, tüntetéseket szerveznek ellene, és aki nem ért egyet a könyv ideológiájával, fizikai fenyegetéseket is kaphat – kezdi a KDNP-s vasarnap.hu-n cikkét Deák-Sárosi László, a kormánypárti Magyarságkutató Intézet munkatársa. (A posztot a hvg.hu vette észre.)

Már a felütés is erősen fogalmaz:

Lázár Ervin meséi mindig is taszítottak – a címadó mese, A hétfejű tündér különösen.

Deák-Sárosi szerint  a “hétfejű tündér”, mint kép “fogalomzavart és értékvesztést” is eredményez egy gyerekben. Azt is hozzáteszi, hogy a furcsa mesefigura kiterjedően okozhat károkat, mert például “sok jó mese tanulságát rontja el a „hétfejű tündér” és sok más képtelen alakzat”.

A Magyarságkutató Intézet munkatársa ezután a fába szorult féreg meséjén is értetlenkedik, majd odáig jut, hogy azok a felnőttek, akik Lázár “öncélú” képzettársításain tudnak nevetni, megrekedtek fejlődésük egy korábbi szakaszában.

Cikkét így fejezi be:

Léteznek tehát ilyen hasznos idióta írók és olvasók, akiket a konzumidiótákat kitermelő gazdasági háttérhatalom fel tud használni saját céljaira. Akik még vagy már nem értek el a formális műveletek szakaszába, illetve a kritikai reflexiónak egy szintjére, vagyis az arányosság és a fokozatosság józan paraszti ésszel is belátható állapotába, azokkal bármi elfogadtatható, még az is, ami a saját érdekükkel szemben áll.

Gulyás Gergely „kiskorú veszélyeztetéséről” beszélt a Meseország mindenkié kapcsán
A Miniszterelnökséget vezető minisztert a hideg rázza a témától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik