Belföld

Vádat emeltek az esztergomi gyárban bombariadót csináló tinilány ellen

Vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a fiatalkorú lánnyal szemben, akit a kiskorú barátja vett rá arra, hogy bombariadót csináljon telefonon az egyik esztergomi gyárban.

Egy férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért tavaly nyáron megkérte a 14 éves, gyermekotthonban elhelyezett fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit.

A telefonszámot a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a férfi a gyermekének üzent. A fiatalkorú lány gyermekotthonból  felhívta a férfi által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bombát helyeztek el.  A telefon után a cég értesítette a rendőrséget,  majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így körülbelül 10 millió forintos kár keletkezett.

Az Esztergomi Járásbíróság 1 év 11 hónap börtönre ítélte a gyerek apját közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt. Mivel a kamaszlány ismeretlen helyen volt, ezért az esztergomi rendőrség vele szemben elkülönítette az eljárást. Az elkülönített ügyben a fiatalkorú lány tartózkodási helyének megállapítása után folytatódhatott a nyomozás.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lányt bocsássa próbára, és rendeljen ki mellé pártfogót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik