Belföld

Apja adta fel a bérgyilkost fogadó taksonyi férfit

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója azt az emberölés előkészületével gyanúsított 37 éves taksonyi férfit, aki bérgyilkossal akarta megöletni az ismerősét, miután megromlott a kapcsolatuk. .

A szüleivel élő férfiról kiderült, hogy évek óta paranoid skizofréniában szenved, s több kórházi kezelésen átesett. Gyógyszereit rendszeresen kellene szednie, azonban ezt nem tette meg és az orvos által felírt készítmények helyett többször is kábítószert fogyasztott, amely miatt erőszakosan viselkedett.

A beteg férfi nagyjából 15 éve ismerte a sértettet, de az elmúlt négy évben az előbbi viselkedése miatt megromlott a kapcsolatuk. Szóban és SMS üzenetek formájában is többször közölte a férfi az ismerősével, hogy „benne van a fejében”, ezért el kell pusztítania. Bár a sértett kerülte a gyanúsítottat, sőt el is költözött, a betegségére való tekintettel nem jelentette fel.

Pár nappal ezelőtt a mentális problémákkal küzdő férfi otthon tartózkodott, a laptopja előtt ült és egy ismeretlen személlyel kommunikált. Édesapja jelenlétében azt közölte partnerével, hogy „meg kell ölni a rohadékot”. A beszélgetőpartnere pedig annyit felelt a 300 ezer forintos ajánlatára, hogy: „oké, rendben, meglesz”.

Nem sokkal később az édesapa értesítette a fa haragosát és a rendőrséget is. Mivel a gyanúsított több alkalommal mutatott fenyegető magatartást, betegsége miatt pedig kényszerképzetei vannak, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén személyesen vagy más személy közreműködésével az ismerőse életére törne. Emellett a bűncselekmény jellegére és a nyomozás érdekeire tekintettel a büntetőeljárási célok csak letartóztatással érhetők el. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal és elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A döntés mindenki tudomásul vette, így a végzés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik