Belföld

Több hónap háború után elállt a zöld utca lebetonozásától a XVIII. kerület

A XVIII. kerületben található Flór Ferenc utca lakói márciusban kerültek szembe a Szaniszló Sándor DK-s polgármester által vezetett önkormányzattal, mert a képviselő-testület egyeztetés nélkül megszavazta, hogy szilárdburkolatot épít ki az erdőszéli fás-bokros ösvényszerű utcában.

A 24.hu szerdán írta meg, hogy a 564 millió forintosra tervezett beruházást a lakók megakadályozták, az építési engedély nem emelkedett jogerőre, így az utóbbi hónapokban egy keskenyebb, 4 méter széles bicikliút kiépítését forszírozta a kerület, hogy nem vessze el a 322 milliós kormánytámogatást. Amikor ez sem ment át, a kerület kommunikációs háborút kezdett a beruházás ellen ágáló lakók ellen.

Az elmúlt hónapokban sok utcabelit kitiltottak a kerület Facebook-fórumairól, sőt a hétvégén 29 darab, az építkezést propagáló óriástáblát is kihelyeztek a zöldövezeti utcában.

A szembenállást cikkünk megjelenése után a polgármester oldotta fel.

Szerda késő délután Szaniszló Sándor polgármester bejelentette, hogy miután a terveket a többszöri módosítás ellenére sem sikerült elfogadtatni a helyben élőkkel a Flór Ferenc utca fejlesztési terveit, úgy döntött, elállnak a fejlesztéstől. A pályázaton nyert összeget a kerületben található két másik földút leaszfaltozására szeretnék fordítani. Az fejlesztési helyszínek cseréjével kapcsolatos tárgyalásokat a kormánnyal meg is kezdték.

29 óriásplakát lebetonozásával büntet a XVIII. kerületi önkormányzat
Az ellenzéki kerület a helyiek ellenállása ellenére ragaszkodik egy földút burkolásához. A csata kezd eldurvulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik