Belföld

Letartóztatták az 1-es villamoson fegyverrel fenyegetőző férfit

Letartóztatta a bíróság azt az 53 éves férfit, aki hétfőn délelőtt fegyverrel fenyegetőzött a Flórián térnél az 1-es villamoson.

P. Zsolt a Vörösvári út irányába közlekedő villamoson utazott egy hangszóróval a kezében, amiből hangosan szólt a zene. Emiatt egy nő rászólt, hogy ugyan halkítsa már le a zenét, vagy szálljon le. A férfi összeszólalkozott a nővel, majd elővett egy gázpisztolyt, megtöltötte és a nő fejére célozva fenyegetőzni kezdett.

A helyszínre érkező óbudai rendőrök a Bécsi út és Farkastorki út kereszteződésénél fogták el a  tujáról leszálló férfit. A BRFK fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.

A Budapesti II. és III. kerületi Ügyészség bűnismétlés miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Értesüléseink szerint P. Zsolt tagadta a bűncselekmény elkövetését és igencsak furcsa magyarázatot adott. Elismerte, hogy elővette és megtöltötte a fegyvert, azt azonban tagadta, hogy az őt csendre intő nő fejéhez emelte volna.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés nem végleges, mert a gyanúsított fellebbezéssel élt.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik