Belföld

Két beteghordót megvertek, két ápolónőt pedig megrugdostak a szentesi kórházban

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Szentesi Járási Ügyészség azt a csongrádi férfit, aki rátámadt a sérüléseit ellátó nővérekre a szentesi kórházban.

A férfi szeptember 27-én vitték be a sürgősségire a társával, mert megsérültek egy szóváltást követő verekedés során. A férfi végig agresszív, másokat és saját magát is veszélyeztető magatartást tanúsított az ellátás során, ezért az ellátás biztonsága érdekében ágyhoz szíjazták a felsőtestét.

Ezalatt a férfi hangosan kiabált, köpködött és megöléssel fenyegette az őt ellátókat. Az egyik ápoló, mivel látta, hogy a férfi arca véres, meg akarta törölni egy kendővel, mire a férfi válaszul a szabadon maradt lábával fejbe rúgta. Ezt követően a férfi egy másik ápolót is felsőtesten rúgott, mialatt egészségügyi ellátásban próbálták részesíteni.

Mindkét ápoló nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, a sérelmükre elkövetett könnyű testi sértés miatt joghatályos magánindítványt terjesztettek elő a támadó felelősségre vonása érdekében.

A hajnali órákban a férfi, miután felébredt, kiszabadította magát és a szintén az ágyhoz kötözött társát is, majd hangosan kiabálni kezdett. Ezt észlelték a kórházban éjszakai műszakban dolgozó beteghordók, akik felszólították a férfit, hogy hagyjon fel a magatartásával. Erre a férfi három alkalommal ököllel arcon ütötte az egyik, míg egy alkalommal ököllel felsőtesten ütötte a másik beteghordót, majd a társával együtt  távozott a helyszínről.

A két betegszállító nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak valamint könnyű testi sértés miatt emelt vádat a különös visszaeső férfival szemben.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik