Belföld

Súlyosabb büntetést kértek az anyját megkínzó kondorosi fiatalra

Súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra a 21 éves kondorosi férfira, akit hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélt az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék emberölés kísérlete miatt azért, mert brutálisan összeverte, majd leforrázta az édesanyját tavaly nyáron.

Sz. Gábor ittasan összeszólalkozott az anyjával, majd egy vascsővel ütni kezdte és leöntötte forró vízzel, miközben azt kiabálta, hogy azt szeretné, hogy meghaljon. Az asszony a bántalmazás következtében többszörös töréses és égési sérüléseket, valamint zúzódásokat szenvedett, azonban védekezésének köszönhetően koponyasérülést nem, így az életveszélyes vagy halálos eredménnyel járó sérülést sikerült elkerülnie.

Az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében, az elkövető és védője az emberölés kísérleténél enyhébb, súlyos testi sértés megállapítása és a büntetés enyhítése végett fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést, míg a fiatal és védője fellebbezését alaptalannak ítélte, melyre tekintettel az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a férfi büntetésének súlyosítására tett indítványt.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik