Belföld

Bogdán László testvére lett Cserdi polgármestere

Új polgármestert választottak vasárnap Cserdiben, két és fél hónappal Bogdán László halála után. A baranyai faluban két független jelölt szállt harcba a posztért, Bogdán László öccse Bogdán Gyula és egy nyugdíjas rendőr, Panek József. A Partizán videójából kiderült, hogy 69,9 százalékos részvétel mellett 111 szavazattal Bogdán Gyulát választották meg cserdi polgármesterének. Ellenfele, Panek József 74 szavazatot kapott. A 277 választásra jogosult közül 191-en voksoltak; 6 választó érvénytelenül szavazott.

Bogdán Gyula hét évvel fiatalabb Lászlónál, 12 éve ő a falugondnok. A cigánytelepen nőtt fel, és mielőtt állást kapott volna az önkormányzatnál, főleg napszámban dolgozott. Hat éve tagja a képviselő-testületnek. A négy Bogdán-testvér közül ő a harmadik. A bátyja a faluban a temetőgondnok, egyúttal önkormányzati képviselő is, öccse a kacsótai sajtgyárban dolgozik.

A vasárnapi választás előtt riportot készítettünk Cserdiben, ahol többek között kiderült az is, mit ígért Bogdán Gyula a helyieknek.

„Én nem szeretnék celeb lenni, mint a Laci! Csak Cserdi polgármestere”
Új polgármestert választanak vasárnap Cserdiben, két és fél hónappal Bogdán László halála után. Két független jelölt száll harcba a posztért, Bogdán László öccse és egy nyugdíjas rendőr. Előbbi azt ígéri, folytatja a bátyja munkáját, a másik aspiráns változásokat sürget. Riport.  

kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik