Belföld

Segíteni akart, de köszönet helyett tüdősérülése és többszörös bordatörése lett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 65 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron egy kibetonozott árokba lökte részegen a rajta segíteni akaró gyalogost Pápán.

Ez elkövető július 31-én este, majd másnap délelőtt több helybeli presszóban megfordult, s végül 11 óra körül indult haza. Úgy be volt rúgva, hogy az úttest közepén, imbolyogva ment, amiért több arra haladó autóból is rádudáltak.

Mindennek tanúja volt egy járdán sétáló járókelő is aki szerette volna megakadályozni, hogy a férfit elüssék a részegsége miatt, ezért odalépett hozzá, és arra kérte, hogy jöjjön le az útról.

A gyalogos a nála jóval erősebb testalkatú férfi felé nyújtotta a kezét, hogy segítsen, mire az elkövető azt elkapta és nagy erővel kicsavarta. A járókelő hiába kérte a férfit, hogy engedje el, az két kézzel megfogta, és egy erőteljes mozdulattal az út melletti, mintegy másfél méter mély, betonozott árokba lökte, majd továbbment.

A szerencsétlenül járt férfit ismeretlenek segítették ki az árokból. A bántalmazás következtében többszörös bordatörést és életveszélyes állapotnak minősülő tüdősérülést is elszenvedő férfi a közeli büfébe ment, ahonnan mentőt hívtak neki.

Az ügyészség három év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért az elkövetőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik