Belföld koronavírus

Feljelentést tesz a Párbeszéd a külügy által át nem vett tesztek miatt

A Párbeszéd nevében Szabó Tímea társelnök feljelentést tesz hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a külügyminisztérium által át nem vett koronavírus-tesztek ügyében – közölte pénteken a párt.

Mint megírtuk, 780 ezer eurót, azaz durván 280 millió forintot fizetett ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az egyik, koronavírus gyorsteszteket is beszerző cégnek, a Pro Conceptnek úgy, hogy magukat a teszteket a „megváltozott megrendelői igények folytán” nem is vette át. A szerződés szerint a cég a 280 millió forintot nem a tesztekért, hanem a „lemondásból és egyéb, a tárolásból eredő költségek (mint a kezelési, szállítási, érkeztetési, stb.)” fejében kapta.

A Párbeszéd közleményében megjegyezte, hogy nem világos, melyek voltak azok az igények, amelyek megváltoztak, milyen módon változtak meg, továbbá a megrendelő – a KKM – mit tett annak érdekében, hogy a megrendelést megelőzően felmérje ezen igényeket.

A Párbeszéd feltételezése, hogy eleve hibás vagy átgondolatlan megrendelés született – ellenkező esetben vélhetőleg nem fizették volna ki a százmilliós nagyságrendű összeget egyfajta kártérítésként az eladó cégnek, mert nem vették át a szállítmányt,

olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik