Belföld

Letartóztatták a hajléktalant faléccel agyonverő szegedi párt

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy halálra verték az ismerősüket szombaton a Tisza szegedi árterében.

A megalapozott gyanú szerint a pár szóváltásba keveredett egy rendszeresen ott tartózkodó hajléktalan ismerősével. A gyanúsítottak többször is fejen ütötték, és egy faléccel is bántalmazták a férfit, majd a sorsára hagyták.

A magatehetetlen férfira a járókelők találtak rá kora délután, majd értesítették a mentőket. Az áldozat azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak egy hónapos letartóztatását.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette. Az egyik gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért, míg a másik gyanúsított és védője szabadlábra helyezés érdekében fellebbezett, így a végzés nem végleges.

Kiemelt kép: police.hu/illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik