Belföld

Emberöléssel vádolta meg az exét egy pápai férfi, mert megcsalta

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 40 éves helybeli férfival szemben, aki valótlanul emberöléssel vádolta meg a volt élettársát, s hogy állítását igazolja, még hamis bizonyítékot is csatolt.

Az elkövető tavaly szeptemberben tett feljelentést a pápai kapitányságon azzal, hogy a nő folyamatosan gyógyszerezte, alkohollal mérgezte a volt férjét, és őt is próbálta megmérgezni. A férfi másnap kiegészítette a feljelentését, s a rendőröknek elmondta, hogy az asszony egy évvel korábban a kórházban fekvő házastársának az ételébe tette a mérget, állítását alátámasztandó pedig olyan elektronikus üzenetet csatolt, amelyben a nő a bűncselekmény elkövetése miatti aggodalmáról, az elkövetés körülményeiről ír egy ismerősének.

A férfi feljelentése nyomán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, ám a beszerzett adatok alapján rövidesen nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi halálát nem mérgezés okozta, a férfi által elmondottak pedig nem történhettek meg.

Az elkövető a feljelentését követő kihallgatása során ugyan még fenntartotta állítását, azonban másfél hónappal később már bevallotta, hogy az élettársa megcsalta, többször veszekedtek, s ezért találta ki a történteket, a becsatolt üzenetet pedig ő maga írta.

A hamisan megvádolt nő gyanúsítotti kihallgatására nem került sor, és a nyomozó hatóság az emberölés miatt indult eljárását bűncselekmény hiányában megszüntette. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a többszörös visszaeső férfire.

(Kiemelt képünk illusztráció: fotó: Witthaya Prasongsin / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik