Belföld

Új mohácsi polgármester: feljelentést tettünk, mert MSZP-s előd szobáját kipakolták

Rendőrségi feljelentést tett Mohács aljegyzője, miután a választás éjszakáján egyelőre ismeretlen négy személy bement a hivatalba, és kipakolta a választáson megbukott Csorbai Ferenc balliberális polgármester irodáját – mondta a Magyar Nemzetnek a település frissen megválasztott Fidesz–KDNP-s polgármestere. Pávkovics Gábor jelezte, hogy a szobából mindent elvittek, többek között Csorbai Ferenc személyes dolgait, ami természetesen az övé, de eltűnt egy csomó irat is.

Ezek az anyagok aláírás nélkül, körülbelül másfél hónapja feküdtek az asztalon, nagyon fontos szerződésekről, megbízásokról és közbeszerzési eljárást lezáró dokumentumokról, illetve egyéb iratokról van szó, amiket már nem vihettek volna el. A dokumentumokat természetesen keressük

– emelte ki Pávkovics Gábor.

Hozzátette: az esetről készült kamerafelvételt átadták a rendőrségnek, ezen az látszik, hogy négy személy bemegy a polgármesteri hivatalba, majd később dobozokkal távozik onnan.

Csorbai Ferenc a Facebookon reagált a vádakra, cáfolva azokat. Azt írta:

Mindenféle állítással és találgatással szemben az igazság az, hogy a választások után éjszaka én mentem fel összeszedni a személyes dolgaimat a polgármesteri irodámba. Ezt jól is tettem, hiszen másnap délelőtt az új polgármester tőlem függetlenül már be is költözött. Továbbra is az átláthatóság pártján állok, ezért ezen poszttal elejét kívánom venni a további találgatásoknak, vádaskodásnak. Az esettel kapcsolatban semmilyen takargatni valóm nincs, aki továbbra is mást állít, azt feljelentem.

Úgy néz ki a Fidesz győzni sem tud elegánsan.Mindenféle állítással és találgatással szemben az igazság az, hogy a…

Közzétette: Ferenc Csorbai – 2020. szeptember 30., szerda

 

A vasárnapi mohácsi időszaki választásról részletesen beszámoltunk.

Nyert ugyan a Fidesz, de komolyan megerősödött az ellenzék Mohácson
Két egyéni körzetet is elvesztettek, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt.

Pávkovics Gábor nyerte a mohácsi időközi választást, így újra fideszes polgármestere lesz a településnek. Pávkovics 4708 szavazatot kapott, ami az összes leadott szavazat 56,44 százaléka. Az ellenzék közös jelöltje, Csorbai Ferenc majdnem kétszer annyi szavazatot kapott, mint legutóbb, összesen 3369 vokssal a szavazatok 40,39 százaléka az övé.

Mohács hagyományosan a Fidesz egyik legerősebb városának számít, így nem meglepő, hogy ismét kormánypárti polgármester lett. Az már igen, hogy ilyen eredménnyel. Helyszíni riportunkban Pávkovics Gábor maga mondta el, hogy hatvan százalék alatti eredményt már csalódásként élne meg, mivel a korábbi választásokon a Fidesz itt inkább 70 százalék körül nyert. A harmadik jelölt, a Mi Hazánkos Bernáth Csilla 3,18 százalékot szerzett.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik