Belföld

Majdnem megöltek egy férfit Lőrinciben, mert köszönt

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség azzal a 37 éves férfival szemben, aki egy kocsmai szóváltást követően kis híján megölte az ismerősét Lőrinciben.

Az ittas férfi augusztus 24-én este a falu egyik italboltjában támasztotta a pultot, miközben tőle néhány méterre egy bárszéken ült az ismerőse. Utóbbi barátilag odaköszönt a férfinak, mire az indulatosan visszaszólt, azt kérdezve ismerősétől, hogy „kötözködsz?!” Rögtön ez után odalépett a mit sem sejtő emberhez, megragadta a pólóját és kirángatta őt az épület elé, az utcára. Itt hanyatt lökte, majd amikor a férfii megpróbált felülni, nagy erővel a fejébe talpalt.

A férfi a bántalmazás következtében halántékcsonttörést szenvedett, amihez kiterjedt keményburok alatti és állományi vérzéssel járó agysérülés is társult. Emiatt a férfi életveszélyes állapotba került, az idejekorán alkalmazott szakszerű és korszerű kórházi ellátás nélkül szinte biztos, hogy meghalt volna.

Az orvos szakértői vélemény szerint az elkövető személyiségzavarban szenved ugyan, de ennek mértéke nem éri el a kóros elmeállapot szintjét, azaz a cselekmény miatt büntetőjogi felelősséggel tartozik.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a bűnösségét beismerő férfira azzal, hogy tiltsák el a közügyektől, és kötelezzék a nyomozás során felmerült csaknem negyedmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Kiemelt kép: police.hu/ illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik