Belföld

Brutálisan összevertek egy bringást, mert nem a kerékpárúton tekert

Súlyos testi sértés és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 40 éves helyi férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktus során előbb a közlekedési szabályokat megszegve veszélyeztetett, majd bántalmazott egy kerékpárost.

A férfi a Deseda felé autózott júniusban, amikor felfigyelt a kiépített kerékpárút ellenére az autóúton előtte tekerő sértettre, akire rádudált, majd kocsiját elé kormányozta, és testi épségét közvetlenül veszélyeztetve „büntetőfékezéssel” megállásra kényszerítette.

A férfi ezután kiszállt a gépkocsijából, majd szitkozódva felelősségre vonta a biciklist, hogy miért nem a kerékpárúton halad. A felek között indulatos szóváltás alakult ki, melynek során a bringás tartva a férfitől, a kerékpárját maga elé tolta, amit a sofőr kirántott a kezéből és az árokba dobott.

A dulakodás során a biciklis földre került, és több ökölütés is eltalálta az arcát.  A sofőr cselekményét az arra haladó autósok is látták, akik igyekeztek megfékezni a férfit, illetve értesítették a kaposvári rendőröket. A bringásnak a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos, többek között az arccsont törésével járó sérülése keletkezett.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a sofőrre azzal, hogy tiltsák el a vezetéstől is.

Kiemelt kép: ügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik