Belföld

Parfümön felejtett DNS-e buktatta le a 62 milliót zsákmányoló betörőt

Vádat emelt a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki több mint 62 millió forintot zsákmányolt két évvel ezelőtt egy tököli betörés során.

A vád szerint a férfi tudomására jutott, hogy nagyobb összegű készpénz tárolhatnak az egyik tököli házban, ezért amikor senki nem tartózkodott otthon, befeszítette a megerősített ajtót és átkutatta az ingatlant.

Feltörte az ott lévő széfet és abból, valamint az ingatlan más részeiből 62 millió forint  készpénzt és mintegy kétmillió forintnyi ékszert ellopott. Az alapos munkát végző szigetszentmiklósi rendőrök azonban egy egészen elképesztő kis apróságnak köszönhetően be tudták azonosítani az elkövetőt.

Értesüléseink szerint a betörő megpróbálta eltüntetni a szagokat, ezért telefújkálta a házat egy parfümös üveg tartalmával. A parfümös üveg fúvókáját viszont már nem törölte le, így rajtamaradt a DNS mintája. Mivel nem egy kezdőről volt szó, így a nyomozók be tudták azonosítani.

A férfi tagadta a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során. Az ügyészség többrendbeli lopás miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik