Belföld

Eltörte a bordáját, késsel vágta le a volt felesége haját egy somogyi férfi

Öt év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 35 éves somogyi férfit, aki 2017 decemberében összeverte, majd késsel levágta a volt felesége haját. A többszörösen büntetett előéletű férfi és felesége néhány héttel a bűncselekmény előtt szakított egymással.

A férfi többször kérte a nőt, hogy költözzön vissza hozzá. 2017 karácsonyán az esti órákban az asszony felkereste a férfit, beszélgettek és arra kérte a férfit, hogy változtasson az addigi életmódján. Ettől a férfi indulatba jött, hajánál fogva megragadta a nőt, majd egy késsel levágta a szép hosszú haját.

Ezt követően bottal esett a nőnek, majd a hasába térdelt és megtaposta. A bántalmazás közben és azt követően a férfi azzal fenyegette a nőt, hogy megöli, megvágja az arcát, s egy vascsővel megüti. A nő számos sérülést szenvedett a bántalmazás során, eltört többek között a bordája, májzúzódása lett, ami közvetett életveszélyes sérülést okozott. A Kaposvári Törvényszék öt év börtönre ítélte első fokon a különös visszaeső férfit életveszélyt okozó testi sértés és hamis tanúzásra való felhívás miatt.

A másodfokú bíróság azonban nem látta bizonyítottnak azt, hogy a férfi a letartóztatása alatt több alkalommal is felhívta a volt nejét a börtönből és arra próbálta rávenni, hogy vonja vissza a feljelentését, továbbá tegyen olyan tartalmú vallomást, hogy nem ő, hanem egy más személy bántalmazta. Ezért a férfit felmentették a hamis tanúzásra felhívás vádja alól, egyebekben viszont helybenhagyták a törvényszék ítéletét.

A felmentő rendelkezés miatt harmadfokú eljárásnak van helye az ügyben. Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére, a férfi és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyben a Kúria dönt majd jogerősen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik