Belföld

Vasvillával esett a kiérkező kormánytisztviselőknek egy férfi

Letartóztatta a Szegedi Járásbíróság azt a férfit, aki vasvillával kergette el az egyik megyei járási kormányhivatal tisztviselőit pár nappal ezelőtt. A járási hivatal három kormánytisztviselője azért érkezett a faluban élő férfihez, hogy környezettanulmányt készítsenek.

A hivatalos eljárásuk során a kormánytisztviselők kitűzőt viseltek, valamint már korábban is eljártak a gyanúsítottnál, így a férfi ismerte őket. A tanulmány készítése során a gyanúsított a kapun belül állt, míg a sértettek a kapun kívül tartózkodtak és miközben a jegyzőkönyvet vezették, kérdéseket tettek fel a férfinak.

Az egyik kérdést követően a gyanúsított hátra ment az udvarba és magához vett egy vasvillát, majd a kapun kilépve a tisztviselők felmenőit szidalmazva közölte velük, hogy takarodjanak. A gyanúsított cselekményétől megrémülve a hivatalos személynek minősülő férfi és két nő a szolgálati kocsijukhoz szaladtak. Ezzel azonban a gyanúsított nem elégedett meg, a vasvillával a kocsi tetejére ütött, majd a jobb oldali ablaküveget bezúzta és a vasvillával a jobb első ülésen ülő férfit vállon szúrta.

A férfinak a szúrás, valamint a kitört szilánkok miatt nyolc napon belül gyógyuló vérző sérülései keletkeztek. A sérült férfi gépkocsit vezető társának azonban sikerült az autót elindítania és a helyszínről elmenekülniük, megakadályozva így a további súlyosabb sérülések okozását is.

A Szegedi Járási Ügyészség bűnismétlés veszélye miatt letartóztatást indítványozott a hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint a súlyos testi sértéssel gyanúsított férfival szemben. Indítványát az ügyészség indokolta azzal is, hogy a férfi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el a cselekményt, valamint ellene nyomozati szakban más büntetőeljárás is folyamatban van.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

Kiemelt kép: police.hu/illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik