Belföld

Orbán Becsehelyre látogatott, de a polgármester szerint neki erről senki nem szólt

Az atv.hu szúrta ki a Becsehely Facebook-oldalán publikált polgármesteri levelet, amelyben Németh Géza arról ír: a miniszterelnök látogatása nagy öröm, az viszont szégyen, hogy a település vezetése képviseletében senki nem tudta köszönteni.

A szabad házi pálinkafőzés 10 éves jubileuma alkalmából a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület /Nagykanizsa/ vasárnap délelőtt ünnepséget szervezett Hajdú Szilárd polai pincéjénél. Ezen az eseményen jelen volt Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke is V. Németh Zsolt államtitkár és Cseresnyés Péter kíséretében. Nagy öröm ez Becsehely számára! Az öröm mellett azonban szégyen is, hogy a rendezvényen a vendégeket a település vezetése képviseletében /polgármester, alpolgármester, önkormányzati képviselő/ senki nem tudta köszönteni

— olvasható a polgármester levele Becsehely közösségi oldalán. A tájékoztatás szerint a szervezők nem tájékoztatták őket a programokról, a meghívott vendégekről.

Tíz éves a pálinkafőzés szabadsága

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 27., vasárnap

Az asztalomon hagyott meghívóból erre semmi nem utalt

— írja a polgármester, hozzátéve: ő maga egy korábbi konfliktus miatt nem vett részt az eseményen, ráadásul szerinte az egyesület és annak becsehelyi tagjai „hathatós hozzájárulása vezetett a becsehelyi pálinkaverseny megszűnéséhez”.

A fentiek ellenére, ha kellő információhoz juttatnak, természetesen megfelelő módon képviseltük volna a települést. Gratulálok az Egyesület vezetésének a szervezéshez!

— zárja levelét Németh.

Orbán szerint 2010-ben forradalom volt és a pálinkafőzők ennek katonái
Amikor lehetőséget kaptak, hogy mindent megváltoztassanak, amit megváltoztatásra alkalmasnak vagy szükségesnek láttak.

Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik