Belföld

Rendszeresen verte, terrorizálta beteg nővérét egy solti férfi, mert nem ízlett neki a főztje

A Kalocsai Járási Ügyészség kapcsolati erőszak miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki tavaly ősztől rendszeresen verte és szidalmazta a beteg nővérét, és általa készített ételt is többször kiöntötte.

A férfi egy házban élt Solton az idős édesanyjával és a beteg, enyhe szellemi leépülésben szenvedő nővérével. A rendszeresen italozó férfi és a testvére között gyakoriak voltak a viták, veszekedések, amiket ittasan a férfi provokált. Ezek során férfi rendszeresen szidalmazta és bántalmazta a nőt.

Tavaly szeptemberben például egy konyhaszekrénynek lökte, arcon ütötte, majd a konyha kövezetére lökte a nővérét, akinek az arcán dió nagyságú bőrpír keletkezett. A nő védekezésként megkarmolta az öccsét, a rendőrséget a szomszédok hívták ki a nő kiabálására. A rendőrök távozása után azonban a férfi ismét bántalmazta, és egy hokedlinek lökte a nővérét. Ezután a férfi egy ideig nem bántalmazhatta a sértettet, mert a nő 2020 januárjáig Dunaújvárosba költözött.

Ezt követően azonban ismét kezdődtek a konfliktusok. Január közepén az ittas férfi rátámadt az ebédet melegítő nőre, a lábast kikapta a kezéből és a földhöz vágta, a nővérét pedig a földre lökte. A férfi a bal szeme alatt és az orrán meg is karmolta a nővérét, a további verést a férfi helyszínre hívott fia akadályozta meg. A nő ekkor is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Hat nappal később az ittas férfi ismét a nő által készített ételt kifogásolta, azt kiborította az udvarra. Ezután fellökte a nőt, aki elesett és beverte a fejét. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A férfi csak az idős édesanyjuk közbeavatkozására hagyott fel a nővére bántalmazásával.

Júniusban az ittas férfi ismét belekötött a testvérébe, azt kifogásolva, hogy a télire megvásárolt tűzifa miért kugliban van, miért nem hasogatva. A vita során a férfi többször meglökte a nővérét, aki emiatt a betonkerítésnek esett, és a jobb lábán megsérült. Az agresszív férfi cselekményét a szomszéd vette észre és értesítette a férfi  fiát, aki kihívta a rendőröket. Ekkor a nő távoltartást is kezdeményezett a férfi ellen, amit a bíróság elrendelt.

A kapcsolati erőszakkal vádolt büntetlen előéletű férfi jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást

Ajánlott videó

Olvasói sztorik