Belföld

Bevallotta tettét a nagynénjét gereblyével agyonverő férfi

Csütörtökön az előkészületi üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt 24 éves férfinak a büntetőpere, aki gereblyével és kalapáccsal verte agyon a nagynénjét tavaly nyáron.

L. László rendszeresen kábítószerezett, amelyet részben a nagynénjétől kért pénzből finanszírozott. A 33 éves nő félt a fiútól, ezért a kérésére mindig adott neki pénzt, mert attól tartott, hogy különben megöli.

A fiatal július 4-én a kora esti órákban megjelent a nő XVIII. kerületi Dózsa György úti otthonában, hogy megölje, mert nem tetszett neki, ahogy vele viselkedett. Miután nagynénje a kopogására ajtót nyitott, a férfi rátámadt és egy kalapáccsal, és gereblyével agyonverte.

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a fiatallal szemben, azzal, hogy mentsék fel a kóros elmeállapota miatt, és rendeljék el a kényszergyógykezelését.

L. László beismerte a bűnösségét a mai előkészületi ülésen, ám nem mondott le a tárgyalás jogáról, ezért, valamint az elmeállapotára való tekintettel a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. A következő tárgyalás december nyolcadikán lesz. Ezen a tanúkat fogják meghallgatni, és várhatóan sor kerül a perbeszédekre is.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik